Om

Jag heter Teresa Glad och bor i Eksjö i Småland, där jag sedan 2005 frilansar som illustratör, författare och animatör.

Jag har studerat konst och animation på bland annat Konsthögskolan i Umeå och Konstfacks institution för animation och animerad film. På Högskolan för konst och design har jag studerat skrivande med fokus på bilderboken.

Inom animation arbetar jag mest i 2d och cutout. Jag har under åren gjort både egenproducerade filmer och beställningsfilmer för bland annat Utbildningsradion/RFSU.

När det gäller illustration jobbar jag både digitalt och med traditionella tekniker som gouache och tusch.

Jag har parallellt med animations- och illustrationsjobb undervisat i animation, konst och manusskrivning. Den mest udda åldersgruppen jag handlett är seniorer 90+ som jag under fyra års tid lärde animera inom det sociokulturella projektet Animera= göra livlig. 

2018 startade jag en ettårig bilderboksutbildning på Sörängens folkhögskola som heter Bilderbok-visuell och litterär gestaltning. Jag har sedan dess jobbat deltid som linjeledare på kursen.

Mina böcker är utgivna på Alfabeta Bokförlag och Natur & Kultur.