Vi ska kämpa!

Eksjö Kommun gör nedskärningar och tar bort all ordnad verksamhet på träffpunkterna för äldre i Eksjö. För många pensionärer var träffpunkterna en fast punkt i tillvaron dit de kunde gå varje dag för att få sällskap och meningsfull sysselsättning. Något som fick dem att må bättre både fysiskt och psykiskt.
Jag gick till våra pensionärer på Tuvan i går och tog en kaffe och pratade med dem. De var ledsna och upprörda.
” Politikerna tror att de kan göra vad som helst och att vi bara ska tiga för att vi är gamla och trötta ”, sa Karin 87 år ” Men vi ska inte hålla tyst, vi ska kämpa!”

Återträff

Projektet Animera=göra livlig börjar nu lida mot sitt slut. Vi har träffat gänget på Tuvan sedan 2007.  I juni blev deras lerfilm klar och sedan dess har vi haft ett långt uppehåll. I dag hade vi en återträff där vi summerade åren som gått och delade ut foton som tagits under arbetet med filmerna.
Tyvärr har fem stycken av deltagarna gått ur tiden sedan vår senaste träff i juni.
Nu i september gick söta lilla Rut, 87 år bort. Hon hade en speciell plats i mitt hjärta och jag är fylld av saknad efter henne.

Gala

I går ägde galapremiären för Huskvarna-seniorernas film rum . Över 400 besökare var på plats i publiken.
Ute på stan undrade folk vad som var på gång. ”Ska kungen komma hit?”, frågade någon.  Alla seniorer kom i varsin raggarbil och fick gå på röda mattan. De blev fotograferade, filmade och fick skriva autografer.
”Jag tror jag dör”, sa Tora när hon klev ur bilen och möttes av folksamlingen utanför teatern. Jag och Stani hade guldtema på vår utstyrsel och var kvällens konferencierer. Efter premiären åt vi tillsammans på en trevlig restaurang. På väg hem till Eksjö var vi alla trötta och glada. Jag hade ont i fötterna efter en dag i höga klackar.

över 400 i publiken

Lis på röda mattan

Lars-inge skriver autograf

Eivor kom i en öppen bil

Mycket folk

likaså Margit

Autografskrivande

Stor publik

Stani frågar ut Monica

Teresa Glad

I morgon…

…är det galapremiär för våra Huskvarna-seniorers film; En dag i Huskvarna. Premiären äger rum på Huskvarna teater klockan 16.30. Alla deltagare kommer i varsin veteranbil och går sedan på röda mattan in till biografen. Programmet inne i teatern håller på i en timme. Kom och kolla om du har vägarna förbi!

TV-kväll

I kväll visades Dramat på Tuvan och dokumentären om vårt senior-projekt på TV. Missade du filmerna så går de i repris på måndag på SVT 1 kl. 16:05 resp 16:20. Och så finns filmerna så klart på SVT-play. Klicka på bilderna nedan för att komma dit.

 

 

 

Fixande

Seniorerna i Huskvarna är taggade inför sin filmpremiär nästa fredag. Under dagens träff redigerades det sista i filmen och den stora dagen planerades. Lars hade med sig foton på två premiär-outfits för att få respons från vännerna. Lars-Inge visade upp sin fina höga svarta hatt. Jönköpingsposten kom och pratade och tog gruppbilder på gänget.  Dagen avslutades med att kolla in den pampiga teatersalongen där premiären ska hållas.